Rekordowo niska cena masła w Biedronce. Kostka za mniej niż 4 zł i jeden warunek

Dodano:
Masło Źródło: Shutterstock / ffolas
Biedronka deklasuje konkurencję i zaprasza klientów po wyjątkowo tanie masło. Zasady są proste, a limity duże.

Biedronka kończy tydzień gigantyczną obniżką ceny masła – można kupić aż 12 kostek w cenie niższej niż 4 zł. To dobra okazja, żeby uzupełnić domowe zapasy i dużo zaoszczędzić. Oferta obowiązuje przez trzy dni: od czwartku 2 października do soboty 4 października.

Jak kupić tanie masło w Biedronce?

Oferta Biedronki na tanie masło dotyczy konkretnego produktu i jest to masło ekstra Łowickie w kostkach po 200 g (regularna cena tego masła to 7,99 zł). Klienci tym razem mają do wyboru dwie opcje, w tym jedną z możliwością kupienia kostek w wyjątkowo niskiej cenie. To oferty:

  • kup trzy i zapłać 40% mniej: w tej ofercie cena kostki to 4,75 zł,
  • kup cztery i zapłać 50% mniej: w tej ofercie cena kostki to 3,99 zł.

W obu przypadkach, aby móc skorzystać z promocji, trzeba mieć kartę lub aplikację Moja Biedronka (są darmowe). Obowiązuje też limit dzienny: to maksymalnie trzy masła za 4,75 zł i cztery masła za 3,99 zł na kartę Moja Biedronka.

Jak przechowywać masło?

Kupując większe ilości masła, warto pamiętać, że odpowiednie przechowywanie sprawi, że produkt zachowa swoją jakość.

Masło łatwo chłonie zapachy, jełczeje pod wpływem powietrza, światła i ciepła, dlatego trzeba je chronić przed tymi czynnikami. Podstawową zasadą jest trzymanie masła w lodówce, najlepiej w oryginalnym opakowaniu lub szczelnie zamkniętym pojemniku. Tak zabezpieczone masło może pozostać świeże przez kilka tygodni.

Jeśli używasz masła codziennie, możesz przechowywać niewielką ilość w maselniczce w temperaturze pokojowej – wtedy będzie łatwe do smarowania. Aby masło nie traciło jakości i nie jełczało, wybierz chłodne miejsce (maksymalnie 20°C), postaw na krótki czas takiego przechowywania (do kilku dni) i maselniczkę z pokrywką chroniąca przed powietrzem i światłem. Najlepiej sprawdzą się maselniczki ceramiczne, porcelanowe lub szklane z osłoną.

Masło nadaje się też do mrożenia – możesz podzielić je na porcje i przechowywać w zamrażarce nawet przez kilka miesięcy. Przed użyciem wystarczy wyjąć porcję kilka godzin wcześniej. Masło najlepiej rozmrażać w lodówce.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...